Kersti Forsberg från Fojo på besök i Wendelas Hus

Fojo (Institutet för fortbildning av journalister) är vår samarbetspartner om Wendelapriset från och med i år. Kersti Forsberg är nytillträdd verksamhetschef för Fojo, som ligger i Kalmar och tillhör Linnéuniversitetet i Växjö. I går besökte Kersti för första gången Wendela Hebbes Hus och välkomnades av Ami Lönnroth,  ordförande i prisjuryn och vice ordförande i Wendelas Vänner.

På bilden härunder får hon en visning av vårt museum av Ami, som håller Fritiof Kjellbergs lilla skulptur av Thecla Hebbe (Wendelas mellandotter) i handen. Tavlan till vänster föreställer äldsta dottern Fanny och tavlan till höger yngsta dottern Signe. Foto Kersti Forsberg.

Årets pris delas ut på bokmässan i Göteborg den 22 september kl 13.

Ami Lönnroth visar museet

 

Loading Facebook Comments ...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *