Nominera till Wendelapriset senast 28 februaari 2018

Wendelapriset för bästa socialreportage i svensk press eller i bokform kommer 2018 att delas ut för elfte gången.

Vi inbjuder alla intresserade, dock icke skribenterna själva, att skicka in förslag på prisvärda skrivna socialreportage till Wendelajuryn. Max två bidrag får nomineras av samma person.

Vi vill ha ditt förslag senast den 28 februari 2018. Skicka tidnings- och tidskriftsreportage per mejl som bifogad länk eller pdf-fil till mejladress info@wendelapriset.se.
Om du skickar länkar, tänk på att låsa upp eventuella betallösningar eller skicka med en inloggning så att juryn kommer åt materialet.

Bakom priset står föreningen Wendelas Vänner i Södertälje och Medieinstitutet Fojo i Kalmar, som är en del av Linnéuniversitetet. Wendelajuryn kommer som tidigare att gå igenom alla förslag och bland dem nominera ett antal som går vidare till en finaletapp.

Beslutet om årets Wendelapristagare tas av juryn i augusti och priset delas ut i Wendela Hebbes Hus i Södertälje den 16 september. Priset är på 50 000 kronor och kan delas ut till en eller flera pristagare.

Reportage som kan komma ifråga ska vara publicerade under perioden 1 mars 2017 – 28 februari 2018.

Förslag på reportageböcker mejlas till samma adress.  Ett exemplar av boken poststämplat senast 28.2 2017 skickas till Kersti Forsberg, Fojo, Linnéuniversitetet, 391 82 Kalmar.

Läs mer om nomineringsförfarandet, om vilka som ingår i juryn och om tidigare års Wendelapristagare på hemsidan wendela.se
Välj Wendelapriset i  menyn.

Södertälje och Kalmar den 15 januari  2018

Ami Lönnroth                                              Kersti Forsberg

Ordf Wendelas Vänner                                   Juryordförande Wendelapriset
och verksamhetschef, Medieinstitutet Fojo

info@wendela.se                                             kersti.forsberg@lnu.se