Så skönt med hemstädning

0 kommentarer

Nu har vi vänner samlats för ännu en middag och det var trevligt som vanligt! I vanlig ordning avhandlade vi allt mellan himmel och jord under mycket skratt och stämningen var på topp som den alltid är när vi vänner träffades.

Vid middagen igår var ett ämne som vi kom in på hemstädning. Ulrika, som var med för första gången på länge, bidrog med sina infallsvinklar. Hon tycker att det är småborgerligt att köpa städtjänster och något som egentligen inte är okej. Att man får RUT eller ROT-avdrag – jag glömmer alltid bort vilket som är vilket – för det är provocerande enligt Ulrika och är egentligen bara en subvention för de rika och medelklassen som vill leka nyrik.

Ulrika har alltid varit lite av en kvarleva från 68-vänstern så det blir alltid viss polemik när hon är med. Men vi håller det alltid på en vänskaplig nivå och det är kul att kunna munhuggas lite om hur vi ser olika på saker och ting. Själv har jag hemstädning Köping två gånger i månaden och jag vet inte vad jag skulle ta mig till utan detta.

Att få hemmet rent och städat utan att själv behöva lyfta ett finger känns fantastiskt bra. Dessutom köper jag ju tillbaka min tid så att jag kan använda den till något bättre. Antingen kan jag använda tiden för att göra något roligt istället för att städa. Jag köper mig mer fritid helt enkelt. Eller så kan jag använda tiden för att jobba. Eftersom jag har ett konsultjobb där jag tjänar mer i timmen än vad jag betalar för städtjänsterna så går jag plus om jag hyr in en städfirma och sedan passar på att använda den extra tiden jag sparar in på att jobba.

Ulrika hade svårt att värja sig mot de argumenten så jag tycker att jag vann diskussionen. Det tycker jag faktiskt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *